Pages

Translate

Tuesday, September 20, 2011

Η Τεχνόπολις μεταμορφώνεται σε Μικρόπολις



Αν βρισκόμασταν στην Αθήνα μας, δεν θα το χάναμε με τίποτα:

Παιδιά εν δράσει για άλλη μία φορά στη μεγαλύτερη διοργάνωση για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της Μικρόπολις. Μία πόλη θαύμα, για μικρούς ενεργούς πολίτες, που θα στηθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από σήμερα 21 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Η Μικρόπολις, που είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας, θα περιλαμβάνει Γειτονιές για να μπορέσουν παιδιά Δημοτικού από όλη τη χώρα να γνωρίσουν τον κόσμο της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, της Υγιεινής Διατροφής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας, των σχέσεων μέσα στην Οικογένεια αλλά και της έννοιας της Φροντίδας. Οι δράσεις υλοποιούνται από πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο.

Η Μικρόπολις όμως φέτος αποτελεί έκπληξη και τους γονείς. Για πρώτη φορά καλούνται να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες ενώ διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και δράσεις ανακύκλωσης θα πραγματοποιούνται και στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης μέσα από διαγωνισμούς και κληρώσεις μοιράζονται πλούσια και χρήσιμα δώρα! Οι πύλες της Μικρόπολις 2011 θα κλείσουν μελωδικά, με μία ξεχωριστή συναυλία από την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής!

Η Μικρόπολις που για δεύτερη χρονιά στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας θα είναι ανοιχτή έως και την Παρασκευή,από τις 9 το πρωί έως και τις δύο το μεσημέρι για προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής ενώ το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου, θα μείνει ανοιχτή από 10.00 το πρωί έως και τις οκτώ το βράδυ για όλα τα παιδιά με τους γονείς τους

Δωρεάν είσοδος σε Δημοτικά Σχολεία, σε Φορείς για το Παιδί, και σε ΑμΕΑ. Είσοδος σε Ενήλικες και παιδιά άνω των 2 ετών: 5€ ανά άτομο. Πολύτεκνοι και επισκέπτες άνω των 65 ετών, 3€ το άτομο.

http://www.mikropolisfestival.gr/

No comments:

Post a Comment