Pages

Translate

Wednesday, November 20, 2013

Beetroot and Ginger Brownies/ Brownies με παντζάρια και πιπερόριζα (τζίντζερ).




 "I decided to branch out and sell raw vegan food which I had been eating for the previous two years. I went raw after seeing how well my friend Sayre looked on a raw vegan diet. I bought all the equipment- juicer, super blender and dehydrator-  and even omitted putting a cooker into my kitchen when I renovated it. In the market, I sell falafel balls and burgers, raw houmous, raw sushi, raw cookies and pies. I do have a cooker in the small apartment added to my house, where I make my chutneys, jams, and jellies. Just this year, I expanded into selling cakes, tarte tatins, brownies and cookies and some that are gluten free."

Αdelia Greer of Adelicious shares with us this great brownies recipe below. You can find Adelicious products at Kinvara Farmers' Market in Ireland from April to October.

Read more about Adelia here.

Η Αντίλια Γκριρ του Adelicious μοιράζεται αυτή την καταπληκτική συνταγή brownies. Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα Adelicious στην αγροτική αγορά της Κινβάρα στην Ιρλανδία από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα για την Αντίλια εδώ.

  




                   500 g. cooked beetroot
         250 g. golden sugar
         125 g. 70% plain chocolate
         100 g. unsalted butter
         100 g. cocoa powder
         100 g. plain flour
         1 tsp. vanilla
         3 eggs
         3 balls of stem ginger or real ginger grated-if you choose stem ginger balls use about 12 pieces.
    
Preheat oven to 180 C./ 350 F. / Gas 4
         Put all into food processor and mix.
         Put into 7" x 12" x 1" pan lined on bottom with greaseproof paper.
         Bake for 45 minutes (it will still look moist, but the edges will have come away from the pan sides).

          Allow to cool and cut into squares.

500 γρ. βρασμένα παντζάρια
250 γρ. ζάχαρη
125 γρ. σοκολάτα
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
100 γρ.κακάο σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτλ. γλυκού βανίλια
3 αβγά
3 πιπερόριζες/τζίντζερ τριμμένες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι 7" x 12" x 1" του οποίου τον πάτο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 45 λεπτά (θα βγεί από τον φούρνο μαλακό και υγρό αλλά οι άκρες θα ξεκολλάνε γύρω-γύρω απ'το ταψί).

Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και κόψτε σε τετράγωνα μπισκότα. 







1 comment:

  1. Thank you, Natasha....the photos are amazing!!!

    ReplyDelete